Make up op stage & Black hair

Over deze toetstaken

Toetstaak Zonder Make-up

Je bent een eerstejaarsstudent op het Beautycollege en volgt de kappersopleiding. Het Beautycollege staat voor beauty en alles wat daarbij hoort. Het draait om uiterlijke verzorging. De medestudenten en docenten dragen over het algemeen make-up. Ook is het Beautycollege op de hoogte van de nieuwste trends en dit zie je terug in de lessen maar ook in de schoolsalon. In de schoolsalon worden de studenten gevraagd in zwarte kleding te komen en representatief te zijn. Dit betekent: een netjes verzorgd kapsel en make-up. Op het Beautycollege wordt ook het keuzedeel visagie gegeven. Hierdoor krijgen studenten extra tools om zichzelf en de klanten mooi op te maken.

Voor de kappersopleiding moet je 1 dag per week stage lopen. Vandaag mocht je op stagegesprek bij salon X. In de salon waar je stage gaat lopen wordt ook make-up verkocht. Daarom verwacht de salonmanager van haar werknemers dat ze opgemaakt op de werkvloer staan. Jij draagt zelf geen make-up. De salonmanager ziet je zitten als haar nieuwe stagiaire. Alleen wil ze graag dat je de volgende keer opgemaakt komt.

Wat doe jij in deze situatie? Leg uit waarom.

Toetstaak Black hair

Sara(17) loopt sinds januari stage bij een kapsalon genaamd Crown Curls in Utrecht. Sara doet de opleiding kapper op het Beautycollege en zit in leerjaar 1. Sara had moeite om een leuke stage te vinden die bij haar past. Sara heeft interesse in black hair oftewel afro haar.

In Nederland is er geen enkele mbo die de opleiding aanbiedt. Er zijn alleen gemengde opleidingen waar Europees haar het meest behandeld wordt. Ook krijgen salons die alleen black hair behandelen geen erkenning. Die erkenning is nodig om officieel stage te mogen lopen. Maar nu heeft Sara een salon gevonden die naast black hair ook Europees haar behandelt. En ook erkend is.

Sara is zoals wel eens vaker op social media wordt gezegd educated. Sara heeft Afrikaanse roots en heeft veel over de geschiedenis van haar voorouders gelezen…..

Docent

Docent en ontwikkelaar: Cynthia Roessink